Slagerij Klaas HiemstraSlagerij Klaas Hiemstra |
Vrijwel het gehele aanbod van vleeswaren en worstsoorten komt uit eigen worstmakerij. Deze worden gemaakt volgens oude recepturen, wat de smaak en kwaliteit van het product garandeert. Onze grijze leverworst is welbekend. Deze moet je zeker een proeven!
ARNHEM – Op zaterdag 9 november 2024 is Slagerij Klaas Hiemstra in de prijzen gevallen bij Arnhem Rookworstad 2024. De professionele vakjury heeft de ROOKWORST GROF bekroond met GOUD en ROOKWORST FIJN bekroond met GOUD met STER.
Dit jaar was de 50e van Arnhem Rookworststad, met een groot aantal inzendingen lag het niveau dit jaar hoog. Alleen de rookworsten van uiterste kwaliteit worden bekroond.
De rookworst werd beoordeeld door een erkende vakjury, die de worsten keuren op verschillende criteria zoals smaak, geur, kleur, structuur en presentatie. Dit betekent dat Slagerij Klaas Hiemstra goed heeft gepresteerd en dus de ROOKWORST GROF bekroond is met GOUD en ROOKWORST FIJN bekroond met GOUD met STER.
Niet alleen de traditionele rookworst van varkensvlees staat centraal, ook bijzondere variaties zoals rookworsten van rund, kalkoen, kip en wild krijgen aandacht. Deze diversiteit aan producten onderstreept het vakmanschap en de kwaliteit die ambachtelijke slagers blijven bieden.
In Nederland leeft de passie voor rookworst sterk onder slagers en worstmakers die trouw blijven aan de traditionele productiemethoden. Deze 50e editie van Arnhem Rookworststad viert het succes van hun inzet, waarmee de Nederlandse rookworst een geliefd en ambachtelijk product blijft.
75% van onze vleeswaren zijn huisgemaakt.
Onze droge worst wordt gemaakt van 100% eigen varkensvlees. Dit wordt gerookt en gedroogd.
Wij bieden een 'gewone' droge worst en een droge worst met kruidnagel. Deze worst is bekroond met goud!
Tip! Onze droge worst is ook verkrijgbaar in cadeauverpakking!
Ook zo benieuwd hoe droge worst gemaakt wordt? Hieronder een fotocollage te zien die gemaakt is naar aanleiding van een spreekbeurt die werd gehouden over droge worst.
1 Het vlees wordt in de gehaktmolen gedaan.
2 Vlees wordt in fijne mootjes gehakt.
2 De droge worst kruiden worden over het gehakt gedaan.
4 Na het vlees nogmaals door de gehaktmolen te hebben gedaan, wordt het in de stopbus gestopt.
5 Gehakt wordt in de darmen gepompt.
6 De droge worsten worden gedraaid, zodat ze vorm krijgen.
7 Meindert plaatst nieuwe darmen op de stopbus.
8 Hier worden ze op de droogstok gehangen.
9 Even drogen voordat ze de rookkamer in gaan.
10 De droge worsten hebben rook gehad en zijn klaar voor de verkoop.
11 De droge worsten hangen in de winkel om te worden verkocht.